Segueix-nos F Y T R

MÉS sol·licita que Marivent sigui per a ús cultural

Santiago i Alorda reclamen al Govern que el posi al servei dels ciutadans

Fina Santiago i Antoni Alorda posen davant el palau.

| Palma |

MÉS ha presentat una proposició no de llei registrada al Parlament en la qual insta el Govern balear a reconsiderar l'ús actual de Marivent com a residència privada de la família reial espanyola. Els diputats de la coalició econacionalista Fina Santiago i Antoni Alorda reclamaren la necessitat de canviar l'ús del recinte per posar-lo un altre cop al servei dels ciutadans com a seu cultural i artística.

Alorda afirmà que "en aquest moment ha d'haver-hi una reconsideració de l'ús de Marivent per motius socials, econòmics i també polítics que afecten la Corona i la família reial". I afegí que el 1973 la Diputació va cedir l'ús del palau als aleshores prínceps Joan Carles i Sofia. De llavors ençà, digué, el seu ús "s'ha destinat íntegrament a la residència privada, bàsicament una residència d'estiu de la família reial espanyola. S'ha de reconsiderar".

Per Alorda, el fet que "el Govern balear continuï pagant més d'un milió i mig d'euros cada any per aquesta residència privada que només s'utilitza uns dies a l'any ens sembla absurd".

+ VIST