Segueix-nos F Y T R
PP i llengua

El sindicat que presidia Aina Aguiló ara la rebutja

Anpe critica que la diputada parli de politització als centres educatius públics i no defensi els professors

Aina Maria Aguiló era la presidenta del sindicat d’Anpe abans de ser diputada amb el PP de Bauzá. | Marcos Carreras

| Palma |

El sindicat educatiu Anpe mostrà ahir indignació amb la que fins fa un any i mig era la seva presidenta i actualment diputada del PP, Aina Maria Aguiló. El sindicat rebutjà les declaracions d'Aguiló en què acusà un sector del professorat de fer política a les aules.

Concretament, durant la seva intervenció en el ple parlamentari de dimarts, la també portaveu d'Educació del grup popular afirmà amb vehemència que "2.000 dels 10.000 professors que hi ha a Balears fan política a les aules".

El sindicat, que actualment presideix Antoni Martorell, renegà ahir a través d'una nota de premsa de la seva expresidenta. "Anpe sindicat independent vol manifestar el seu total desacord amb aquestes manifestacions que creim desafortunades i totalment fora de lloc", precisaren.

I afegiren que "consideram que el que expressa Aguiló vulnera el reconeixement de l'escola pública com a educadora en valors de tolerància, pluralisme i convivència". El sindicat afirmà que "sempre estarem al costat dels docents i vetlarem per les llibertats d'aquests i per la seva dignificació professional, i lluitarem per una escola pública de qualitat".

Per tot això, "volem deixar clar que Anpe es desvincula enèrgicament de les manifestacions i opinions expressades per Aguiló, que no representen en cap sentit els principis i valors essencials de la nostra organització sindical".

+ VIST