Segueix-nos F Y T R
vaga ensenyament setembre 2012

Enllaçats per la Llengua protestarà dijous contra la reforma de Wert

Amb el lema “Prou d’agressions a la llengua: aturem la LOMQE”, convoca actes a Palma, Maó i Eivissa

Protesta contra la LOMQE divendres a Andratx. | Ferran Aguiló

| Palma |

La plataforma Enllaçats per la Llengua ha convocat concentracions dijous que ve davant de les seus de la Delegació del Govern a Palma, Maó i Eivissa en protesta per l'aprovació de la LOMQE, que ha impulsat el ministre José Ignacio Wert.

L'entitat se suma amb aquestes tres protestes a les convocades en diferents ciutats, que varen començar per iniciativa del Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV).

Amb el lema "Prou d'agressions a la llengua: aturem la LOMQE", la mobilització expressarà el rebuig a la reforma educativa perquè posa en risc el model d'escola en el qual la llengua pròpia dels territoris és utilitzada com a vehicular.

La plataforma Enllaçats per la Llengua ha defensat que l'esmentat model educatiu ha estat avalat internacionalment des del punt de vista acadèmic i perquè garanteix la cohesió social.

L'entitat opina que la reforma "pretén relegar la llengua pròpia a una mera assignatura optativa i a considerar-se la quarta llengua del sistema educatiu per darrere del castellà i de dues llengües estrangeres".

A més de criticar la llei perquè pot suposar una reimplantació del castellà com a llengua vehicular a Catalunya, a les Illes Balears i al País Valencià, "encara que els resultats dels alumnes demostrin que no sigui necessari", Enllaçats per la Llengua considera que la LOMQE suposa "una greu invasió competencial" que afectarà totes les assignatures.

La plataforma ha fet una crida als docents, als pares i als alumnes "per la insubmissió i la resistència ciutadana davant d'aquest intent d'extermini d'una llengua" i contra una llei que considera "franquista, injusta, classista, adoctrinadora, antipedagògica i un autèntic cop d'Espanya a la democràcia".

En total estan convocades onze concentracions a les 19.00 hores davant de les seus de la Delegació del Govern de diferents ciutats. A més de les de Palma, Eivissa i Maó, n'hi haurà a Alacant, Barcelona, Castelló, Girona, Lleida, Saragossa, Tarragona i València.

+ VIST