Segueix-nos F Y T R
vaga ensenyament setembre 2012

Educació aposta per la immersió per aprendre... anglès

La Conselleria de Joana Maria Camps ofereix als professors cursos d'estiu que utilitzen aquest sistema d'aprenentatge

| Palma |

Malgrat que segons el Partit Popular està demostrat que la immersió és una de les principals causes del fracàs escolar, la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats del govern aposta per aquest mètode d'aprenentatge si es tracta d'aprendre anglès. Potser la immersió és només causa de fracàs en el cas del català.

El web educatiu de les Illes Balears (www.weib.caib.es) publicà el passat 4 de juny la Resolució de la directora general d'Ordenació, Innovació i Formació Professional de 15 de maig de 2013, per la qual "es convoquen places per a un curs d'immersió lingüística en llengua anglesa de dues setmanes de durada durant l'estiu del 2013 per a mestres d'educació primària especialistes en llengua anglesa i per a mestres d'educació infantil i primària i professors d'educació secundària" d'àmbits no lingüístics en llengua anglesa.

El curs consisteix en una estada de dues setmanes de durada a un país de parla anglesa o dins el territori estatal en situació d'immersió durant l'estiu.

"No volen ni sentir parlar d'immersió en català, però organitzen un curs d'anglès amb aquest sistema", assenyala Maria Antònia Font, portaveu de l'STEI. "Fan un doble discurs, i l'anglès és la manera de camuflar l'atac a la llengua catalana", afegeix.

"Estan arraconant el català per totes bandes. Primer va ser la funció pública, i després els mitjans de comunicació. Ara ho volen fer a l'educació", sentencia Font.

+ VIST