Segueix-nos F Y T R
PP i llengua

El Círculo Balear, entitat non grata dins el sector de l'educació

Les reaccions a la reunió dels representants de l'associació espanyolista amb la consellera Joana Maria Camps no s'han fet esperar

| Palma |

La consellera d'Educació, Cultura i Universitats, Joana Maria Camps, i el seu secretari autonòmic, Guillem Estarellas, es reuniren el passat dia 5 amb una representació de Círculo Balear, una associació espanyolista de caire ciutadà, que no pertany a cap institució educativa de les Illes Balears. El seu president, Jorge Campos, mostrà la seva satisfacció per la “fermesa” de Camps, decidida a aplicar el Decret de llengües malgrat l'oposició dels centres, els docents i bona part de les famílies de les Illes Balears. La bona sintonia s'escenificà en la fotografia de rigor dels representants de l'entitat espanyolista, la consellera i Estarellas.

Dbalears s'intentà posar en contacte ahir amb Joana Maria Camps, però fou del tot impossible. Els filtres a la premsa dins Educació funcionen a la perfecció i impossibiliten qualsevol contacte, encara que sigui telefònic, no planificat des de la institució. L'argument que es donà ahir és que no havia cap motiu per atendre dBalears i no els altres diaris. Però si havia un motiu, perquè només dBalears havia demanat per la reunió.

“És una irresponsabilitat donar ales a associacions de caire radical, que l'únic que fan és incrementar el clima de crispació que hi ha a la comunitat educativa pel TIL”, digué Toni Baos, de Comissions Obreres. “La consellera anuncia una mesa de diàleg, i al mateix temps es reuneix en exclusiva amb Círculo Balear, que no sap res del tema. O és una errada o no s'entén”, afegí. Baos considerà que els professionals de l'educació han fet tot un “exercici de responsabilitat”, ja que, malgrat que no estan d'acord amb el decret, “han intentat fer uns mínims mitjançant l'article 20 destinats a que els nins pateixin el mínim possible”.

“Círculo Balear és un grupuscle extra parlamentari que marca la política al govern Bauzá”, manifestà per la seva part Maria Antònia Font, de l'STEI. “Hi ha una total sintonia del president amb ells, encara que no tenen representació enlloc”, afegí. Segons Font, el PP s'acosta cada vegada més “als posicionaments ideològics” de Círculo Balear, amb diputats, “com Antoni Camps”, que moltes vegades el que fan és “criminalitzar el professorat”. “Es tracta de grups no representatius que no formen part de la comunitat educativa i que no poden ser un referent a cap mesa”, sentencià.

 

+ VIST