Segueix-nos F Y T R
vaga ensenyament setembre 2012

La FECCOO duu el decret de llengües a la barra

marcos carreras

| Palma |

La Federació de l'ensenyament de Comissions Obreres, la FECCOO, presentà ahir un recurs contenciós administratiu contra el decret que preveu implantar el trilingüisme a les aules (TIL) a partir del curs vinent, en motiu de "la sordesa del Govern i la seva incapacitat de negociar res".

Amb la interposició del recurs contenciós-administratiu el sindicat pretén frenar amb la justícia el que el Govern no ha estat capaç de parlar ni ajustar.

Segons defensà el representant sindical, Toni Baos, "l'aplicació del decret pot deixar a l'atur entre 250 i 300 interins", que no han tingut l'opció de formar-se amb el nivell d'anglès que la conselleria d'Educació els reclama, el B2.

Negociació
Després de diversos escrits criticant públicament el decret de llengües del Govern Bauzá, la FECCOO va aprofitar la darrera mesa sectorial del passat dijous 13 de juny per a proposar la negociació de l'impacte laboral del TIL.

Segons aquest sector, la implantació del decret "no té present la formació dels funcionaris de carrera o interins que podrien optar a una plaça amb perfil B2 i així poder adquirir el compromís de formar-se els propers 4 anys amb el pla de formació i habilitacions de la mateixa Conselleria".

El sindicat apuntà que aquesta proposta protegiria els docents que ara fan feina, a més de respectar l'articulat del TIL.

Resposta de la conselleria
Tanmateix, segons indiquen fonts sindicals, la negativa de la conselleria va ser rotunda.

"No varen ser capaços d'amagar que al darrera d'aquesta implantació també existeix la intenció de renovar la plantilla de docents interins, reduint la inversió pública, ja que molts interins amb triennis i sexennis tenen formació acadèmica en francès o, simplement, tenen la formació en anglès oblidada. Per altra banda també obliguen que els docents es paguin la formació de la seva butxaca", explicaren.

Segons l'esmentat sindicat, la Conselleria va expressar "la seva preocupació i explicaren que intentaran minvar aquest pervers efecte laboral", sense arribar a aclarir del tot com ho pensen fer.

+ VIST