Segueix-nos F Y T R

El Govern demana fins a mig any de presó per als joves que ocuparen la Conselleria d'Educació

Els joves han mostrat cartells a favor de la vaga indefinida a l'ensenyament. | Joan Torres.

| Palma |

Una representació dels 46 joves encausats per ocupar la seu de la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats el 22 de maig de 2012, ha apel·lat avui a la solidaritat amb els estudiants protagonistes d'aquell assalt pacífic i han assegurat que el Govern demana per a ells entre 4 i 6 mesos de presó.

Els portaveus dels encausats, Miquel Àngel Cloquell i Sílvia Suau, han explicat avui als periodistes a les portes dels jutjats de Via Alemanya que la petició de pena formulada per la CAIB, que els va denunciar per pertorbació de l'ordre públic, és superior a la de la Fiscalia.

Per a la majoria dels processats, la comunitat autònoma demana 4 mesos de presó i una sanció econòmica.

«Hi ha altres set persones per a qui demanen mig any de presó» a més d'una multa i altres 1.370 euros que haurien d'aportar abans del judici en concepte de responsabilitat civil solidària, per les sancions a les quals podrien haver de plantar cara si són condemnats, ha detallat Suau.

Els representants dels encausats han acudit avui als jutjats per a ratificar els noms dels advocats i procuradors que els representaran en el judici i han realitzat una crida a la solidaritat amb aquestes persones que van ser «identificades, multades i criminalitzades durant una protesta», ha afirmat Cloquell, qui ha demanat la seva absolució.

El portaveu dels denunciats ha recordat que la protesta a la seu de la Conselleria d'Educació va ser convocada per l'Assemblea d'Estudiants de la Universitat de les Illes Balears (UIB), contra l'increment de les taxes universitàries, la reducció de personal i d'hores de docència, l'eliminació dels nombres clausus a la UIB i els atacs al català.

«Creiem que ens absoldran, és el que toca perquè no vam fer res il·legal. Entràrem a una dependència pública a fer una protesta i esperam que el jutge actuï», ha afirmat.

Cloquell ha assegurat que les mesures contra les quals protestaven aquell dia i a les quals se segueixen oposant «estan minvant de forma accelerada la qualitat de la formació» i ha advocat per «una educació de qualitat en català».

Per la seva banda, Sílvia Suau ha assenyalat que les persones denunciades van entrar a la Conselleria «de forma pacífica i ordenada i van sofrir, com constaten diversos enregistraments, la violenta actuació de la cap de gabinet de l'anterior conseller d'Educació».

Ha assegurat que van ser denunciats per pertorbació de l'ordre públic «per reclamar els seus drets». Suau ha defensat com «un deure imprescindible» de la societat, enfortir «el moviment contra les retallades a l'educació».

Ha assegurat així mateix que la convocatòria d'una vaga indefinida dels docents per a l'inici de curs és el millor exemple d'aquest moviment i ha manifestat el seu suport a l'aturada. En aquesta línia, la representant dels encausats ha expressat el seu rebuig a l'aplicació del Tractament Integrat de Llengües (TIL) i ha recordat que el Tribunal Superior de Justícia de Balears la va suspendre cautelarment el divendres passat. «El Govern a cop de decret ho ha tornat a implementar, una mostra més de la seva tirania», ha assegurat.

+ VIST