Segueix-nos F Y T R
#16S: vaga indefinida a l'educació

Avui no és un dia normal

El curs escolar 2013-14 ha començat aquest matí en els diferents centres escolars de les Illes

Professors conscienciats amb la problemàtica educativa han informat les famílies que 'avui no és un dia normal'. El divendres comencen les classes però el següent dilluns comença la vaga convocada pels docents i secundada pels sindicats STEI, CCOO, UGT i ANPE. | dBalears.cat

| Palma |

El curs escolar 2013-14 ha començat aquest matí en els diferents centres escolars de les Illes. No és un inici de curs similar al dels altres anys, sinó que es tracta del més convuls i difícil de la història de les Illes Balears degut a la polèmica sorgida per l'aplicació del Decret de tractament integrat de llengües (TIL) imposat pel Govern i l'enfrontament de la consellera d'Educació amb el professorat.

Els diferents col·legis han començat amb aparent normalitat les classes. Malgrat això, les discretes reivindicacions també s'han succeït com en el Col·legi Sant Francesc a Manacor, on s'ha dut a terme una tranquil·la cadena humana recolzant la vaga de professors que tindrà lloc a partir del pròxim dilluns. A la gran majoria de centres educatius, com l'IES Son Pacs de Palma, s'ha penjat una pancarta amb el lema "Avui no és un dia normal" i hi ha hagut una concentració de la Plataforma Crida. #AvuiNOésundianormal també és l'etiqueta que estan utilitzant els centres per difondre via Twitter les seves protestes.

En el CEIP Llevant d'Inca, els professors han repartit fulletons per informar de la vaga del dilluns fora del recinte escolar i abans de l'horari lectiu.

Concentració davant el Consolat
L'Assemblea de Docents es concentrarà dilluns que ve a les 12 hores davant del Consolat de Mar, amb motiu de l'inici de la vaga indefinida en l'ensenyament públic de Balears, mentre que el divendres 20 de setembre, ha convocat una concentració a les 13 hores davant la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats. A més, la «gran manifestació» que està preparant tindrà lloc, també, en el mes de setembre.

Segons ha informat el Comitè de Vaga de l'Assemblea de Docents, aquest divendres, dia que comença el curs escolar, serà un dia «informatiu» en el qual els professors vestiran camisetes verdes i informaran a les famílies i els mestres que no fan vaga abans d'entrar a les classes sobre les causes de la vaga indefinida. Posteriorment, començaran a fer classe, ja que l'aturada comença el dilluns.

D'altra banda, aquest dijous a les 18 hores l'Assemblea de Docents va realitzar una reunió en la qual la «assistència massiva» de persones i l'alta participació «de gent que ha demanat la paraula», van allargar la trobada fins a gairebé les 21 hores, tal com ha informat l'organització.

En aquesta trobada, es va tractar l'organització de la jornada informativa d'aquest divendres, la mobilització de la setmana que ve i l'organització de les comunicacions internes durant la vaga. A més, s'ha efectuat una nova convocatòria de manifestació pel 20 de setembre a les 13 hores davant de la Conselleria d'Educació.

Finalment, l'organització de docents ha afirmat que l'assemblea del dijous va ser «molt encoratjadora, per la qual cosa cada vegada els centres estan més organitzats i més gent té clar que anirà a la vaga». A més, han valorat positivament l'adhesió del sindicat ANPE a la vaga indefinida.

Relacionat
+ VIST