Segueix-nos F Y T R

Lladó dirigeix Esquerra cap a MÉS per «engegar un govern autoritari»

| Palma |

Esquerra Republicana de Mallorca, la marca insular d'ERC, renovarà parcialment la seva Executiva el pròxim 16 de novembre i aprovarà un preacord amb el PSM amb vista a la seva futura entrada a MÉS, la formació que aquest dissabte celebra a Palma el seu congrés constituent.

Segons explicà els passats dies Joan Lladó, que continuarà com president d'Esquerra a Mallorca, el partit adoptarà una estratègia més insular i potenciarà la seva estratègia municipal. De fet, la seva nova estructura organitzativa coincidirà amb els partits judicials de les Illes.

En el seu congrés, Esquerra incidirà en la rellevància del ‘dret a decidir’. A més, segons Lladó, “Esquerra és una eina per assolir objectius que ara semblen més concrets.

Palanca de canvi
La vertebració d'un espai polític únic aplegant tota l’esquerra nacional a Balears és una idea que més enllà de quedar llunyana almenys té una fita marcada. Vol contribuir de forma més clara i decidida a desallotjar un govern «autoritari i que ha actuat contra la identitat, l’economia i el benestar de la gent de les Illes».

Lladó explica que és més necessari que mai un relleu però que no és suficient amb «tomar Bauzá i Rajoy» sinó que és necessari plantejar ja «el dia després», en la línia del què s'afirmava a les jornades del Seminari Blanquerna, celebrades fa pocs dies a l'Arenal de Llucmajor.

Per treballar en això, la formació anuncia un seguit de canvis orgànics, de funcionament. Així, Esquerra adequarà la seva direcció i donarà més protagonisme polític a la secretaria general. En l'actualitat, el seu funcionament era més presidencialista.

El president d'Esquerra comentà que inicien aquesta nova etapa amb «energies renovades». «Jugarem en la lliga dels grans», va dir Lladó utilitzant un símil futbolístic. 440 persones militen actualment a Esquerra-Mallorca. Esquerra va participar en el Bloc, i fins i tot va participar en el govern del Consell de Mallorca.

+ VIST