Segueix-nos F Y T R

La vaga de docents es reactiva el 8 i l'11 de novembre

Un centre de Sineu amb les aules buides. | J. Socies

|

La vaga indefinida de docents es reactivarà els pròxims 8 i 11 de novembre. L'assemblea de cada illa ha decidit quin dia prefereix secundar. En el cas de Mallorca l'aturada serà el 8 i a Formentera i Eivissa l'11. A Menorca encara estan pendents de decidir la data en assemblea.

Després de valorar, en les assemblees de docents de cada illa, els resultats de la consulta als centres sobre la continuació de la vaga indefinida, i tenint en compte que l’opció amb més suport en aquest moment ha estat “activar la vaga en dies assenyalats”, s’ha acordat com a primera jornada de vaga una doble opció: els dies 8 i 11 de novembre.

Tots dos dies tenen prou significació per als docents de les quatre illes. D’una banda, el dia 8 es reuneix l’assemblea de batles de Mallorca per tractar, entre altres temes, el Decret de tractament integrat de llengües (TIL). Davant aquest fet, hem d’actuar i fer visible la nostra lluita per fer sentir la nostra veu. D'altra banda, el dia 11 comença a avaluar-se l’aplicació del TIL i, reactivant la vaga en aquest dia, “volem mostrar-hi una vegada més el nostre rebuig, el nostre desacord amb el model educatiu que imposa el Govern, obviant el parer de la comunitat educativa”.

La decisió de fer una primera convocatòria opcional entre dos dies respon a la realitat que “el diàleg i el consens” són una prioritat en la coordinació entre les illes, segons explica l'Assemblea en una nota.

+ VIST