Segueix-nos F Y T R
#16S: vaga indefinida a l'educació

Desobediència civil dels docents per forçar la negociació amb Educació

Imatge de la campanya de desobediència al TIL.

|

El sindicat STEI-i proposa la desobediència civil dels docents com a mesura per forçar la negociació amb la Conselleria d'Educació. Des del sindicat asseguren que “el més important és posar al davant de tota reivindicació, la negociació”.

L'STEI-i vol saber quanta gent estaria disposada a fer desobediència civil al calendari d’aplicació del Decret de tractament integrat de llengües (TIL), en cas que el Govern no arribi a un bon acord amb els comitès de vaga. El sindicat farà arribar aquest dilluns aquesta proposta a la resta de sindicats, a FAPA- Mallorca, a l'Associació de Directors de Secundària (Adesma) i a l'Assemblea de Docents, així com d'altres agents educatius rellevants, per tal de consensuar els passos a seguir perquè sigui un èxit. La campanya pretén recollir signatures per iniciar de forma coordinada, massiva i unitària, la desobediència civil cas que la Conselleria no negociï amb els comitès de vaga un bon acord que inclogui la voluntarietat del TIL a totes les etapes educatives.

La intenció del sindicat implica donar de termini als docents perquè es puguin decidir sobre si desobeir, tot el primer trimestre i poder, paral·lelament, negociar amb Educació. Ara bé, si la Conselleria no convoca durant aquest període o no s'arriba a un acord satisfactori, la desobediència començaria a fer-se efectiva a partir del segon trimestre, és a dir, el 7 de gener.

Relacionat
+ VIST