Segueix-nos F Y T R

Tanca la Radiotelevisió Valenciana

Imatge d'una protesta dels treballadors de la televisió pública en contra de l'ERO.

|

El Govern valencià anuncià aquest dimarts el tancament de la Radiotelevisió Valenciana (RTVV) després que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) hagi declarat nul l'expedient de regulació d'ocupació que afectava un miler d'empleats.

La resolució del tribunal valencià en la qual s'acordà anul·lar l'ERO al detectar «irregularitats importants», reconeix el dret del miler de treballadors acomiadats a ser readmesos. Aquest fet provocà la felicitat dels treballadors, que més tard s'ensorrà. A la tarda, després d'una reunió en què almenys hi assistiren el president de la Generalitat, Alberto Fabra, i el vicepresident, José Císcar, es decidí tancar RTVV.

El vicepresident i portaveu del Consell, José Císcar, ja va anunciar el passat 20 de setembre que si s'anul·lava l'ERO «no podria permetre una televisió pública amb gairebé 1.300 treballadors».

Les mostres de rebuig contra la decisió de l'Executiu valencià rere l'anunci han estat contínues. Fins i tot, els treballadors d'informatius de Canal 9 sortiren anit davant la camera per comunicar als espectadors la seva condemna més rotunda a la mesura presa per les autoritats, un fet que contrasta amb què cap gestor polític hagi assumit la seva responsabilitat en la fallida econòmica de l'organ ràdiotelevisiu del País Valencià.

Aquest dimecres a les 13 hores s'ha convocat una concentració a la seu de la RTVV, a Burjassot.

+ VIST