Segueix-nos F Y T R

Delgado: ens deslliurem de ser catalans i de l'impost

Delgado i a la dret el diputat Camps. | Miquel A. Cañellas

| Palma |

El conseller de Turisme i Esports, Carlos Delgado, ha assegurat en referència a l'ecotaxa turística que li reclamen els econacionalistes, que a Balears “ens deslliurem de ser catalans i de l'impost”. Cal recordar que al Principat, els allotjaments turístics, ja siguin hotels, apartaments o cases rurals, estan obligats a cobrar als seus clients una taxa turística.

Delgado ha aprofitat la presentació del Pressupost de Turisme i Esports per mostrar un pic més el seu anticatalanisme. El Pressupost General de la Comunitat per a 2014 dedica 74,3 milions d'euros a l'àrea de Turisme i Esports.

Concretament, el considerat tradicionalment motor econòmic de Balears rebrà del Govern 31,5 milions, i d'aquests quasi una tercera part, 8,5 milions, aniran a parar al manteniment de les obres i als interessos del crèdit del Palau de Congressos de Palma.

Delgado ha presentat al Parlament el repartiment de recursos que arribaran a les seves competències, que pel que fa a l'any anterior augmenta en total un 7,5%. A banda de la inversió en l'inacabat Palau de Congressos, 6,2 milions seran per a l'Agència de Turisme de Balears (ATB), encaminats a continuar desenvolupant el Pla Integral de Turisme.

En aquesta matèria s'han projectat 145 accions, com l'assistència a fires i workshops, i l'organització de diverses jornades, a més de 14 meses estratègiques que volen lluitar contra l'estacionalitat, centrades en els productes de salut, oci, urbà, luxe, nàutica, cultura, art, cicloturisme, golf i patrimoni arqueològic.

+ VIST