Segueix-nos F Y T R

Bauzá vol promocionar a Califòrnia la "marca Balears"

Segons el president, el seu viatge a Amèrica pot servir a les empreses de Balears per obrir nous segments de negoci. | M.À.C.

| Palma |

El president del Govern, José Ramón Bauzá, aprofitarà el viatge oficial que realitza des d'aquesta nit a Califòrnia, acompanyant dels prínceps d'Astúries, per a promocionar la marca Balears. «Aprofitarem per a seguir potenciant i treballant en la marca Balears, una marca que tenim la gran oportunitat de donar-la a conèixer en el mercat nord-americà, de tenir reunions amb els turoperadors i de seguir apostant pel coneixement de les nostres empreses», ha destacat Bauzá en declaracions als passadissos del Parlament.

En opinió del president balear, aquesta és «una oportunitat històrica» a causa de la presència dels Prínceps d'Astúries, la qual cosa contribuirà a posar en valor la figura de frare franciscà Juníper Serra.

D'aquesta forma, el mandatari illenc ha fet abstracció de les crítiques que ha rebut a la Cambra autonòmica de la mà de distints diputats de l'esquerra, que han lamentat que la notícia d'avui era que Bauzá sí havia assistit al ple, després de diverses setmanes en les quals les seves visites oficials l'han impedit defensar a l'hemicicle la seva gestió al capdavant del Govern, o, per exemple, negociar la fi del conflicte amb els docents.

Així mateix, veus de la coalició MÉS han criticat l'absència de Bauzá la setmana passada al nomenament de l'escriptora i filòloga mallorquina, Carme Riera, com a part de la Reial Acadèmia Espanyola de la Llengua.

Commemoració
El president balear formarà part de la delegació que acompanyarà els Prínceps al viatge oficial que realitzaran a Califòrnia, fins al pròxim 18 de novembre, amb motiu de la celebració de les commemoracions històriques i culturals entre Espanya i Estats Units, promogudes per la Comissió Nacional per a les Commemoracions de Nova Espanya i el Ministeri d'Afers exteriors i Cooperació.

Bauzá recorda que el viatge inclou la commemoració de l'evangelització de Califòrnia i del descobriment de Florida. «És un reconeixement explícit i posada en valor del què suposa per a les Illes la figura de Juníper Serra», ha afirmat Bauzá, que ha destacat que «és un orgull» que els Prínceps estiguin presents en les celebracions als Estats Units.

+ VIST