Segueix-nos F Y T R

Camps rebaixa les ajudes de menjador pels infants tot i 'vendre' el contrari

Quadre comparitiu de les ajudes de menjador. Font: Pressupost de la CAIB. | Miquel Àngel Busquets

|

La consellera d'Educació, Cultura i Universitats, Joana Maria Camps, ha rebaixat en 100.000 euros les ajudes per a menjadors escolars en relació al 2011 i fins a 200.000 si comparem la xifra amb el 2010.

Aquestes dades contrasten amb l'anunci de Camps durant la presentació dels Pressuposts d'Educació pel 2014 de què “una de les partides que han augmentat de forma més significativa és la destinada a les ajudes per a menjadors escolars, contemplada també en el capítol IV, que ha crescut un 33,33% respecte a l’any anterior, fins a arribar als 800.000 euros, 200.000 euros més que per a l’exercici de 2013”.

Camps ha incrementat en 200.000 euros aquesta partida en relació al 2013, que pressupostà l'exconseller, Rafel Bosch, ara bé, compta amb els 91.226 euros que quedaren deserts a les darreres ajudes de menjador i amb els 100.000 euros d'ajudes de transport escolar que l'any passat es pressupostaren i no s'arribaren a convocar.

Ajudes de 330 a 825 euros per nin
Les ajudes per a menjador escolar oscil·len dels 330 euros als 825 euros per nin, segons la renda familiar, les condicions sociolaborals de l'entorn de l'infant i del que determini el consell escolar del centre.

Les condicions per poder rebre aquesta ajuda, any rere any s'endureixen i ara és necessari que l'alumne hagi fet ús del servei de menjador un mínim del 70% durant el curs escolar. A més, no s'obtén cap mena de puntuació per obtenir l'ajuda si la renda de la unitat familiar supera els 7.500 euros anuals.

Des de FAPA, el seu president, Vicenç Rodrigo, recorda també que “el problema de les beques de menjador és que a part de ser cada vegada més restrictives, que es convoquen quan ja ha passat el curs”. Rodrigo assegura que el normal seria “convocar les ajudes per enguany a principi de curs i no convocar ara les del curs passat”. Les famílies es veuen obligades a avançar uns doblers i a fer ús d'un servei que en realitat no saben si els subvencionaran.

Relacionat
+ VIST