Segueix-nos F Y T R

Matas, culpable de suborn pel contracte fictici a la seva dona a l'Hotel Valparaíso

Jaume Morey.

| Palma |

El tribunal del jurat ha declarat per unanimitat culpable l'expresident del Govern, Jaume Matas, d'un delicte de suborn, per la contractació fictícia de la seva dona, Maite Areal, a l'Hotel Valparaíso de Palma, per la qual va percebre fins a 42.111 euros sense realitzar cap treball.

La Fiscalia Anticorrupció sol·licità, en el marc d'aquesta peça separada del cas Palma Arena, un total de 9.000 euros de multa per a l'acusat, així com el comís de la quantitat que el matrimoni va percebre per la contractació d'Areal. Ambdues, peticions que avui ha ratificat.

En concret, els nou ciutadans que han participat en aquest procediment judicial han deliberat en les últimes hores sobre els fets pels quals el també exministre en els temps d'Aznar s'ha assegut per segona vegada en el banquet dels acusats. Matas ha estat present a la sala, escoltant el veredicte, i ha abandonat la seu judicial sense fer declaracions. Sí n'ha fet el seu misser, Miquel Arbona, qui ha assegurat que «els arguments que s'han presentat, mancant la sentència, poden ser recorreguts i els recorrerem».

El jurat ha considerat provat que Matas s'aprofità de la seva condició de president de la comunitat per a sol·licitar a l'hoteler Miquel Ramis que pagués a la seva dona 3.000 euros mensuals simulant un contracte de treball que es va perllongar durant tot 2007. El tribunal popular creu que les proves aportades en la vista han posat de manifest que l'empresari es va sentir pressionat per la posició que ocupava el llavors líder del PP balear.

Com a conseqüència, va simular la contractació d'Areal com a empleada de l'hotel Valparaíso, amb un salari mensual de 2.938 euros que sumat a dues pagues extres li van reportar el total d'ingressos esmentat. Aquests doblers foren cobrats per Areal, segons ha considerat demostrat el jurat, sense que dugués a terme cap mena de tasca, i per això els pagaments mensuals constituïen un "simple regal" en consideració al poder del seu marit.

En el seu pronunciament, el jurat expressa també la seva oposició a què Jaume Matas es beneficiï d'una suspensió de la condemna i que li sigui concedit l'indult per part del Govern en el cas que ho sol·licités.

Després del veredicte, el president del tribunal, Juan Jiménez, fixarà la pena, que serà la segona per a l'exmandatari per corrupció, després de la condemna a 9 mesos de presó per tràfic d'influències pels doblers públics concedits a Antonio Alemany, el periodista que li escrivia els discursos.

Relacionat
+ VIST