Segueix-nos F Y T R

Gran festa a Sineu per a rebre les padrines en contra del TIL

Les padrines van ser rebudes a Sineu per prop de 500 persones. | Antoni Pol

| Palma |

Sineu celebrà divendres una gran festa per a rebre les padrines que, durant la darrera setmana, han protagonitzat una marxa en carro per tot Mallorca per mostrar la seva oposició al Decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL) del Govern Bauzá.

Al voltant de 500 persones van donar una càlida i emotiva rebuda a les padrines, que amb el lema 'Pelegrinatge de llibertat i amor', han volgut “sensibilitzar” la gent dels pobles en defensa dels docents i en contra de l'”enfonsament” del model social pel qual van lluitar durant els anys 70 i 80.

El pelegrinatge va començar el passat 22 de novembre en la colònia de Sant Pere. A part de Xisca Tous, exmestra i impulsora de la iniciativa, altres dotze padrines s'han sumat a la marxa, que ha passat per Artà, Capdepera, Son Servera, Sant Llorenç, Manacor, Felanitx, Porreres, Montuïri, Algaida, Sencelles, Binissalem, sa Pobla, Santa Margalida, Petra i Sant Joan.

Els assistents a l'acte van rebre les padrines en el Pou Llevoner, en l'encreuament de Sant Joan. Acompanyats pels xeremiers, la comitiva va marxar fins a la plaça del Fossar, on els pelegrins van ser rebuts amb aplaudiments per part de la gent.

Manifest
Després de baixar el carro i abraçar familiars i amics, Tous va pronunciar de nou el manifest que s'ha llegit a cada poble. “El que construïm pels nostres fills s'està erosionant”, va avisar en referència els canvis estructurals que l'actual Govern -però sense esmentar a l'Executiu- ha impulsat en àmbits com la llengua o l'educació i que tant rebuig han generat en una part considerable de la societat.

El manifest no es limitava a protestar, no assenyalava ningú com a culpable. “Nosaltres som els responsables”. “Si volem canviar el món hem de canviar nosaltres”, va defensar l'exmestra. Altres activitats lúdiques i reivindicatives i un dinar final organitzat per l'apima del col·legi Rodamilans de Sineu van posar fi a l'emotiva rebuda.

+ VIST