Segueix-nos F Y T R

El PI prioritza les eleccions municipals i autonòmiques i renuncia a Europa

Els dirigents del PI constituïren a Es Castell la primera junta local al municipi menorquí. | Javier Coll

| Palma |

Proposta per les Illes (PI) ha anunciat que no concorrerà a les eleccions europees del mes de juny, per a centrar tot el seu treball polític en les eleccions municipals i autonòmiques del pròxim any, segons ha informat aquesta formació en un comunicat.

El PI explica que en aquests moments es troba «de ple en procés de construcció» a nivell municipal i autonòmic. L'executiva del partit ha votat i ha adoptat la decisió «responsable i conseqüent» de no presentar-se a les europees.

Encara que el partit liderat per Jaume Font ha analitzat la possibilitat de participar en les europees amb altres partits nacionalistes, finalment no es presentarà. La direcció del PI explica que el partit està realitzant un «esforç organitzatiu molt notable», de manera especial quant a la constitució de comitès locals.

«Donada la seva vocació de partit essencialment autonomista i bolcat en la defensa dels interessos de les Illes Balears, el PI entén que, a l'hora d'establir les seves prioritats electorals, ha de prevaler el vessant autonòmic i municipal, tant quant a la gestió dels seus limitats recursos econòmics com en la labor logística dels seus militants i simpatitzants», s'indica en el comunicat.

El president del PI, Jaume Font, ha declarat que el PI és un partit que «es troba de ple en la seva constitució de juntes locals». Fins a ara han estat constituïts 17 comitès locals a Balears i l'objectiu és crear-ne més. «Encara hem de constituir altres comitès en d'altres municipis, tant de bo fossin tots; ho intentarem», manifesta Font.

+ VIST