Segueix-nos F Y T R

L'oposició força Camps a informar en el Parlament dels resultats del TIL

Joana Maria Camps, consellera d'Educació, i Joaquin García, conseller d'Economia, durant una sessió de la cambra autonòmica. | P. Bota

| Palma |

Joana Maria Camps, consellera d'Educació, haurà d'informar en el Parlament dels resultats acadèmics de l'aplicació del Tractament Integrat de Llengües (TIL) en resposta a una sol·licitud de tots els diputats de l'oposició.

La petició està firmada pels portaveus del PSIB, Francina Armengol, i MÉS, Biel Barceló, i pels diputats no adscrita Margalida Font i Antoni Pastor. Les quatre signatures són així suficients per forçar la compareixença de Camps.

Els sol·licitants justifiquen la seva decisió en el fet que la consellera “es nega a fer públiques les dades acadèmiques del curs 2013-2014, de forma comparada amb els últims cursos, per conèixer l'impacte del decret del TIL sobre el rendiment i resultats acadèmics”.

En la petició de compareixença, que es produirà en la comissió d'Educació i Cultura de la cambra legislativa, es reclama a Camps que detalli el percentatge d'aprovats, la nota mitjana i la seva comparació amb els de cursos precedents, en particular “en les matèries no lingüístiques que s'han donat en anglès”.

També es reclama a la consellera que faciliti estadístiques comparatives sobre l'absentisme i la conflictivitat escolar. “Aquestes dades ja els han sol·licitat reiterades vegades els grups i diputats de l'oposició i en cap moment la Conselleria els ha facilitat”, assenyalen els promotors de la compareixença.

Els grups de l'oposició també recorden que Camps va donar algunes xifres globals per sostenir que no hi havia canvis significatius, però no va especificar la variació en les assignatures afectades pel TIL.

En canvi, segons els membres de l'oposició, altres fonts, amb dades aportades pels centres escolars, indiquen el contrari. “No pot passar més temps sense que els pares d'alumnes, la ciutadania en general i els seus representants parlamentaris coneguin quines repercussions acadèmiques està tenint el decret de trilingüisme”, asseguren.

Reprovació
D'altra banda, El PSIB-PSOE ja ha anunciat que plantejarà, durant el desenvolupament de la comissió, la reprovació de Camps, per la “gestió caòtica, prepotent i autoritària” en relació a l'aplicació del TIL.

“Des del moment en què la consellera Camps va prendre possessió del seu càrrec, la situació del sistema educatiu de les Balears s'ha vist impel·lida a l'anormalitat més absoluta”, ha destacat la diputada socialista Cristina Rita.

Relacionat
+ VIST