Segueix-nos F Y T R

EU denuncia que els joves no tenen accés a la feina ni a l'atur

Segons EU només un de cada 5 joves menors de 30 anys, que es troben atur, reben algun tipus de prestació. | P. Bota

| Palma |

Esquerra Unida (EU) ha denunciat que els joves de Balears no tenen accés a un lloc de feina i a l'atur. De fet, segons EU, l'informe elaborat per la Fundación 1º de Mayo només un de cada 5 joves menors de 30 anys, que es troben atur, reben algun tipus de prestació.

El partit, que coordina Manel Carmona, considera que la situació dels joves és “molt precària” i que només tenen la sortida de l'emigració o continuar depenent econòmicament de les famílies.

El partit esquerrà critica, a més, que el treball dels joves és de caràcter temporal i a temps parcial; amb salaris molt baixos i amb condicions de treball pèssimes. El poc temps de cotització, segons EU, fa que els joves no puguin arribar a tenir una cotització suficient que els permeti rebre alguna prestació durant els períodes d'atur.

Precarietat
EU també considera que l'atur de llarga durada i la congelació de les pensions han agreujat la situació de les famílies “sense que es vegi una sortida a la seva precarietat econòmica”.

El partit, que recorda que Balears té uns 70.000 aturats que no cobren cap tipus d’ajuda, assegura que aquesta situació és “insostenible” i que “no es pot parlar de recuperació econòmica mentre hi hagi una taxa d’atur tan elevada, mentre els joves no trobin sortida laboral i els major que perden la seva feina no tenen cap possibilitat de trobar-ne una d’altra”.

EU, finalment, considera que és necessari implementar “mesures de xoc” contra l'atur entre els joves i aposta per combatre l'economia submergida en la cotització de les hores de feina.

Relacionat
+ VIST