Segueix-nos F Y T R

Els docents decideixen passar de la "resistència a l'ofensiva intel·lectual"

D'esquerra a dreta: Pere Grimalt; Iñaki Aicart i Miquel Segura. | Pere Bota

|

Els docents decideixen passar de la “resistència a l'ofensiva intel·lectual” amb el Docència Balear Tour (DEBAT), tal com ha explicat aquest dimarts en roda de premsa el portaveu de l'Assemblea de docents, Iñaki Aicart.

A partir d'aquest dissabte es posaran en marxa diferents activitats arreu de les Illes amb l'objectiu comú de cercar la reflexió sobre el conflicte educatiu i cercar el model d'ensenyament que caldria implantar. Cada cap de setmana un municipi serà l'encarregat d'organitzar els actes que aquest consideri oportú per generar una reflexió entorn el sistema educatiu.

Aquest dimarts, s'han complert set mesos de la gran manifestació del 29 de setembre en contra de la política educativa del Govern de José Ramón Bauzá i els docents volen “un canvi de dinàmica”. Aicart ha explicat que Bauzá prometia “autopistes de l'educació i només hi ha camins de cabra com il·lustra el cartell dels debats”.

Miquel Segura, de la Comissió de Mobilització de l'Assemblea, ha explicat que per recuperar l'esperit del 29-S el tour de debats es planteja des de tres perspectives: la lúdica, la gastronòmica i la reivindicativa. Segura ha explicat que ja hi ha una desena de pobles que han confirmat la seva presència al Docència Balear Tour i ha assegurat que “tenim actes confirmats fins al 2015” i és que segons el docent, “els debats duraran fins que duri el conflicte”.

Per la seva part, Pere Grimalt, coordinador de l'activitat d'aquest dissabte a Manacor ha explicat que les dotze entitats que participen en l'acte volen parlar i reivindicar “quina educació volem”, nom que du la taula rodona organitzada -18 h. Escola de Música-, a més de tallers, balls i berenada. La jornada començarà de bon dematí amb passacarrers i finalitzarà a les 19.30 hores amb un acte reivindicatiu a la plaça Ramon Llull.

Els debats educatius es podran seguir a: http://www.agendaverdadocents.cat/ i http://assembleadocentsib.blogspot.com.es/).

Relacionat
+ VIST