Segueix-nos F Y T R

Presenten a Menorca la primera obra d'art sobre el conflicte a les aules

| Es Mercadal |

El moviment a favor de l'educació de qualitat ja té una obra d'art feta expressament per a representar la lluita del col·lectiu. Aquests dies es presentà a Menorca el quadre titulat Lletres fugint de la incertesa de la pintora local Verónica Arellano.

La particularitat de l’obra rau en el seu original procés de creació. La Coordinadora de la Comunitat Educativa de Menorca va demanar a l’artista que assistís al World Cafe, un esdeveniment de debat educatiu que es va fer fa unes setmanes. La idea era sintetitzar visualment les idees, sentiments i emocions expressades en la jornada.

Així, l’obra va ser creada in situ durant l’acte, des de l’obtenció d’informació, passant per pluja d’idees, selecció, maduració i decisió de la imatge fins la materialització de l’obra.

“Iconològicament queda representat el coneixement amb un arbre com a metàfora. Aquest està constituït per llibres, eines necessàries per l’adquisició de coneixements. Però les pàgines estan en blanc, les lletres han fugit frustrades”, explicà l'autora.

En ella s'hi representa el TIL, els joves estudiants i les nombroses persones que amb impotència volen ajudar-los. Es tracta en definitiva d’una reflexió visual que convida a ser conscients de la situació actual en l'educació de les Illes, amb tots els elements que per bé o per mal hi participen.

L’obra ha quedat temporalment exposada a la Sala Multifuncional del Mercadal. A més, les persones que van fer aportacions d’una certa quantia en la recollida de fons per sostenir la querella contra els responsables de la política educativa del Govern, en rebran una reproducció de gran format, segons anunciaren fonts de la federació de pares menorquins FAPMA.

+ VIST