Segueix-nos F Y T R

Els directors de Primària suspenen amb un "zero" a Educació per l'aplicació del TIL

Camps i les camisetes verdes al fons. | M.A.CA

|

L'Associació de Directors d'Infantil i Primària de Mallorca (Adipma) han elaborat un informe sobre l'aplicació del Decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL) el curs 2013-14 en què han recollit l'opinió d'una tercera part dels directius d'aquest cicle.

La nota mitjana amb què avaluen els 33 directors que han contestat aquesta pregunta és d’un 0,4 i la nota més alta és d’un 3, és a dir que cap director dels consultats aprova encara que sigui amb un 5 la política educativa del Govern de José Ramón Bauzá. Si bé cal destacar que “la gran majoria de directors posa un 0 de nota a la Conselleria”.

Els motius dels directius per suspendre a Educació en l'aplicació del TIL es basen n els següents arguments: és un projecte elaborat sense planificació, sense rigor i sense criteris pedagògics; no s’ha consensuat amb els docents ni amb la resta de la comunitat educativa; no s’ha respectat l’autonomia dels centres ni el context sociolingüístic del centre i pel professorat poc preparat per impartir àrees no lingüístiques i poca dotació de recursos.

Un altre dels aspectes que més preocupació ha generat amb l'entrada del nou model educatiu i lingüístic és la del “futur de la llengua catalana com a llengua vehicular dels centres i de transmissió cultural”. A més, els centres amb alumnat majoritàriament castellanoparlant també expressen “els seus dubtes pel que fa a l’assoliment de la competència lingüística en català del seu alumnat a la finalització de l’etapa d’educació primària tal com preveu la Llei de Normalització Lingüística”.

+ VIST