Segueix-nos F Y T R

Educació ja no parla de 'TIL' sinó de 'plurilingüisme'

Pancartes de 'No al TIL' a l'IES Felanitx.

|

La Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats, conscient de la mala premsa de les sigles 'TIL' ha decidit canviar les seves paraules i ara parla de 'plurilingüisme'.

L'inici d'aquest canvi començà quan es constituïren fa un parell de mesos els equips ATLES (Assessorament al Tractament de les Llengües a les Escoles). Aquest grup de docents interins, contractats expressament per assessorar els centres en qüestions relatives al Decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL), ja no adoptà en el seu moment el nom del polèmic Decret, per evitar així majors susceptibilitats als centres.

Ara, Educació ha contra programant pel 28 de maig una jornada similar a la que ja organitzaren el passat mes d'abril els directors a la UIB, "El paradigma plurilingüe", que té entre els seus objectius, “apreciar la importància de la competència plurilingüe i pluricultural en un món alhora divers i integrat”, tal com s'indica en el programa.

“La competència plurilingüe en un món obert” és el nom de la jornada de vuit hores adreçada a directors, cap d'estudis i a tot el professorat en general. Cal destacar que en cap moment en el programa es parla del TIL, sinó del mètode d'AICLE (Aprenentatge Integrat de Continguts i Llengües Estrangeres) i plurilingüisme.

Relacionat
+ VIST