Segueix-nos F Y T R

La farmàcia de Bauzá va ingressar 762.915 euros el 2013 de fons públics

Bauzá durant el ple d'aquest dimarts. | T.Ayuga

|

La farmàcia que posseeix a Marratxí el president del Govern, José Ramón Bauzá, va facturar l'any passat 762.915 euros procedents de fons públics en contraprestació pels medicaments subvencionats.

En total, la farmàcia del cap de l'executiu va ingressar el 2013 886.510 euros, dels quals un 86% van ser aportats pel Govern i el 14% restant van ser abonats directament pels clients segons ha informat avui al ple del Parlament el conseller de Salut, Martí Sansaloni.

El conseller ha fet públiques aquestes dades en resposta a una pregunta de la diputada de MÉS Fina Santiago, a la qual ha acusat de practicar una política de « persecució implacable» contra Bauzá abusant de la funció de control que té assignada l'oposició al Parlament.

Sansaloni ha recalcat que el seu departament ha divulgat la facturació anual de la farmàcia del president del Govern des de 2005 i que des que ell és conseller s'han respost 1.400 preguntes de diputats, el que segons la seva opinió desmunta l'acusació d'ocultisme de l'oposició.

No obstant això, Santiago ha acusat el Govern d'utilitzar com si fos «un secret» la informació sobre els ingressos d'origen públic que obté Bauzá en la seva condició de farmacèutic .

La diputada nacionalista ha recordat que va sol·licitar les dades de l' any passat el 16 de gener de 2014 i no ha rebut resposta fins avui, més de quatre mesos després i després de nombroses evasives del conseller en diverses comissions parlamentàries.

«Al gener de 2015 li demanarem la facturació de 2014, preparada», ha incidit Santiago.

Relacionat
+ VIST