Segueix-nos F Y T R

El PP impedeix que el Parlament rebutgi el franquisme

Imatge d'una anterior reunió de la comissió d'Afers Institucionals del Parlament. | R.L.

| Palma |

La majoria absoluta del PP al Parlament ha rebutjat en comissió parlamentària una iniciativa de la coalició MÉS per a rebutjar la dictadura franquista i recuperar la memòria històrica democràtica de Balears.

Segons expliquen els ecosobiranistes en una nota de premsa, els populars han votat en contra d'una proposició no de llei debatuda avui en la comissió d'Assumptes Institucionals del Parlament, en la qual, entre d'altres punts, demanava que la Cambra expressi «de forma clara i inequívoca el seu rebuig i condemna al règim dictatorial del general Franco, així com a qualsevol manifestació política que en faci exaltació o el tingui com referent».  

"Lamentem no haver pogut consensuar una condemna d'uns fets del passat dels quals cap membre de la societat no pot estar-ne orgullós. Pensam que una societat ha de poder sentir-se orgullosa d'una tradició democràtica i parlamentària", afirma el diputat de MÉS, Miquel Àngel Mas, que ha defensat la iniciativa.

La proposició no de llei sol·licitava també que el Parlament insti el Govern, consells insulars i ajuntaments de Balears a retirar i substituir la simbologia del règim franquista; a aplicar la doctrina de les Nacions Unides sobre els crims contra la humanitat; a impulsar conjuntament amb les associacions una llei per a la recuperació de la memòria històrica democràtica de Balears; i a substituir l'actual llei de símbols per una nova norma.

+ VIST