Segueix-nos F Y T R

Educació assegura que just quatre docents han fet vaga a Mallorca en suport a Sastre

Jornada d'aules buides el passat mes de febrer a un institut mallorquí. | Jaume Morey.

| Palma |

El seguiment de la vaga de docents a vuit centres educatius de Mallorca en aquesta nova jornada d'aturades ha estat del 0,7 %, tal com informa la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats.

El departament de Joana Maria Camps ha comptat només quatre vaguistes entre els 527 docents que treballen en els vuit centres que avui han fet vaga, segons afirma l'estadística, elaborada fent servir les dades enviades avui pels secretaris i directors dels centres afectats.

Les xifres no coincideixen amb les aportades pel sector, en concret, per l'Associació de directors i directores de secundària de Mallorca (ADESMA/FADESIB), que eleven el nombre total de professors que no han fet classe als instituts avui fins a la norantena, quasi un 16 per cent. Segons això, el seguiment fou especialment important als instituts de Sineu, Porreres i Marratxí.

En concret, vuit centres de l'illa havien anunciat que reprenien la vaga indefinida de docents aquest dijous, com a mesura de suport a la vaga de fam iniciada pel professor de l'IES de Llucmajor Jaume Sastre el passat vuit de maig.

Torna la marea verda
Recordem que aquest dijous es produeix una nova concentració de la marea verda, just abans dels comicis europeus, en la qual es vol reivindicar que a Balears les coses es fan al revés d'Europa en matèria educativa. Aquest matí Sastre ha fet una piulada animant a participar en la mobilització de l'horabaixa, que partirà a les set des de la seu de Delegació del Govern fins al Consolat de Mar.

L'objectiu, com el de la vaga de fam de Sastre, és reclamar una negociació efectiva en defensa d'un model educatiu de qualitat i en català, i en contra de les imposicions de l'Executiu popular.

+ VIST