Segueix-nos F Y T R

Una seixantena de centres han rebutjat el nou projecte TIL, segons l'Assemblea de Docents

Mapa de centres contraris als nous projectes TIL. | Plataforma Crida.

| Palma |

Durant aquests dies s'estan elaborant i sotmetent a votació els nous projectes del Tractament Integrat de Llengües (TIL), que han de presentar els centres per a adaptar-se als canvis que introdueix l'ordre del TIL.

Així, l'Assemblea de Docents ha comptabilitzat en 38 IES i 25 CEIP de les quatre illes el nombre de centres que «ja han votat de forma aclaparadora en contra els projectes presentats, i s'espera que la xifra augmenti al final de la setmana», segons apunten.

Amb tot, aquesta entitat recorda que fa just un any que «començàrem aquest procés de canvi absurd i no consensuat del model lingüístic dels centres educatius de les Illes».

Segons critiquen, es tracta d'un nou model imposat que «elimina l'autonomia dels centres i la veu de les famílies en els Consells Escolars i que ha aconseguit paralitzar per complet el normal desenvolupament de l'activitat escolar».

Així, sostenen des de l'Assemblea de Docents que la consellera d'Educació Joana Maria Camps, i el seu equip «han fracassat», i consideren que aquest curs «passarà a la història com el curs de les amenaces i de la por i, encara així, els docents es reafirmen en la convicció que el camí de la imposició i el no diàleg emprès per aquest govern sempre comptarà amb la nostra oposició».

Relacionat
+ VIST