Segueix-nos F Y T R

La Facultat d'Educació de la UIB reclama al Govern que reprengui urgentment la negociació amb la comunitat educativa

Bauzá i Gómez saluden l'exconseller Pep Ignasi Aguiló durant la presa de possessió de Llorenç Huguet com a rector de la UIB. | Pere Bota.

| Palma |

La Junta de la Facultat d’Educació de la Universitat de les Illes Balears (UIB) reclama al Govern que negociï urgentment, per posar punt a la "situació de conflicte permanent", obert entre els responsables de la Conselleria d’Educació i els treballadors que depenen d'ella, amb la fita que el pròxim curs escolar comenci amb la major normalitat possible. 

Segons afirmen els responsables de formar els futurs educadors a un manifest, el context d'enfrontament que s'ha viscut enguany a l'arxipèlag ha generat i genera "importants disfuncions" al sistema educatiu, i consideren que això no es pot perllongar més en el temps.

"Acaba ara un curs i no sembla que hi hagi una solució al conflicte plantejat. El conjunt de la comunitat educativa no pot seguir patint aquesta problemàtica i iniciar un nou curs amb tantes incerteses", afirmen els caps de la Facultat d'Educació de la Universitat.

En concret, asseguren que l'enrarit clima als centres "perjudica la qualitat de l’educació com també els seus agents: famílies, alumnat, professorat i la mateixa Administració educativa", i alerten que amb les dades de rendiment acadèmic i abandonament escolar que es registren a la nostra comunitat, "no és admissible que la situació es continuï degradant encara més".

Així mateix, destaquen que "l’opció per un sistema educatiu de qualitat només es pot fer amb l’acord i complicitat de tota la comunitat educativa. Altres tipus d’estratègies que no comptin amb aquests agents -en referència al TIL- estan abocats al fracàs i a generar encara més deteriorament del sistema", conclouen. 

+ VIST