Segueix-nos F Y T R

Bauzá als nous reis: «Volem que se sentin estimats i a casa seva, com sempre»

El mandatari balear transmet a Felip VI i Letícia el desig del «poble balear» de seguir acollint-los durant l'estiu

Mentre el lehendari, Iñigo Urkullu, conversa amb el president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, el president Bauzá fa fotos amb el seu mòbil acompanyat del president de Madrid, Ignacio González, a la cerimònia de proclamació al Congrés. | J. J. Guillén

| Madrid |

El president de Balears, José Ramón Bauzá, ha transmès als nous reis d'Espanya, Felipe VI i Letícia l'interès del «poble balear» que continuïn acudint a Balears durant l'estiu i també en qualsevol altre període de l'any.

En declaracions a RNE, Bauzá ha afirmat que «el poble balear vol seguir comptant» amb la presència de la Família Reial a Mallorca, on han passat durant dècades les seves vacances al Palau de Marivent.

Bauzá ha tingut l'oportunitat de transmetre a la Família Reial aquest missatge en ocasió de la seva estada a Madrid, per a assistir a la proclamació de Felipe VI com a rei d'Espanya. El mandatari autonòmic s'ha mostrat convençut que els nous reis continuaran venint a Mallorca, igual que els reis Joan Carles I i Sofia.

«Volem que se sentin estimats i a casa seva, com sempre», ha afirmat Bauzá, que s'ha mostrat convençut que Felipe VI aportarà a Espanya, gràcies a la seva formació, experiència i al consell del seu pare, uns anys de «tranquil·litat democràtica, prosperitat i, sobretot, il·lusió», una cosa que es necessita l'estat en aquests moments.

Del rei Joan Carles, el president balear ha destacat el seu treball i dedicació a Espanya durant 39 anys. «Ha estat un rei clau per a la democràcia espanyola», ha dit.

Finalment, Bauzá ha qualificat d'«emotives i emocionants» tant la jornada d'ahir, amb el solemne acte d'abdicació del rei, com el jurament i proclamació d'avui de Felip VI.

+ VIST