Segueix-nos F Y T R

Camps cerca signar avui el pacte d'estabilitat d'interins 'in extremis'

Estarellas amb els dos directors generals, Bartomeu Isern i Isabel Cerdà. | J. TORRES

|

La Conselleria d'Educació, que dirigeix Joana Maria Camps, cerca signar avui, in extremis, amb els sindicats, el pacte d'estabilitat d'interins que ha aconseguit fins i tot situar els agents socials en posicions totalment enfrontades.

Els partidaris d'acceptar el pacte que proposa Educació són Anpe i l'STEI-i, després de consultar als seus afiliats, ara bé, segons el secretari general de l'STEI-i, Biel Caldentey, “hi ha dues condicions per arribar a un acord, que les places de B2 quedin fora del pacte i que Educació vulgui negociar el calendari d'aplicació del Tractament Integrat de Llengües (TIL)”.

La proposta de pacte que contempla 1.400 places no està recolzada, en canvi, per UGT i FECOO. Aquests darrers es mostren partidaris que el pacte contempli les places amb requisit d'un B2 i d'incloure un pla de formació perquè es doni temps als docents a obtenir el nivell necessari. És per això, que tot i les maniobres de la Conselleria d'Educació d'aquesta setmana per intentar acostar posicions in extremis i poder aconseguir la signatura de tots els sindicats, el secretari general de la FECOO, Toni Baos, considera que “no arriben a temps a incloure'ns al pacte”. Educació necessita després de tots els conflictes tancar el curs, com a mínim, amb una mostra de què alguna cosa està canviant i que la Conselleria d'Educació és realment un òrgan negociador.

+ VIST