Segueix-nos F Y T R

Neix un sindicat que defensarà davant l'Administració les decisions de l'Assemblea de Docents

Imatge d'un docent de serveis mínims durant la vaga del curs 2013-14.

|

Un grup de docents ha decidit crear un sindicat que defensarà davant l'Administració les decisions aprovades per l'Assemblea de Docents. Els impulsors de la iniciativa estan pendents de què l'administració els hi doni el vistiplau al nom per fer-lo públic i poder participar així les eleccions del pròxim desembre.

La iniciativa ha sorgit de l'Assemblea de l'IES Josep Sureda i Blanes de Palma tot i que ja hi ha alguns docents d'altres instituts interessats a implicar-s'hi. Una de les impulsores, Maria Gràcia Vila, assegura que “estem en procés de creació i de redacció dels estatuts. Creem un sindicat perquè creiem que s'ha vist d'una forma clara que els sindicats no ens han escoltat”. Aquest nou agent social neix després que l'Assemblea de Docents denegués constituir-se en un sindicat i és per això que ara un grup de docents han decidit emprendre el seu propi camí.

Els impulsors defensen que funcionaran “com ens agradaria que ho fessin els sindicats”. Els càrrecs seran rotatoris i ningú es podrà presentar dues vegades a unes eleccions i es potenciaran les alliberacions parcials, és a dir, que es pugui fer de sindicalista i també de professor perquè “ens agrada fer classe”.

Un altre dels punts diferenciadors d'aquest nou sindicat, en relació als que ja existeixen, és que “no farem formació i seran els mateixos professors els qui demanaran a l'Administració quina formació necessiten i serà aquesta qui els hi haurà de facilitar”. Segons aquests docents, “hi ha moltes aules buides a les tardes i allà si podria fer la formació”.

Reaccions
Un dels portaveus de l'Assemblea, Iñaki Aicart, assegura que la creació d'aquest sindicat que vol defensar les decisions preses en assemblea “no ens sembla ni bé ni malament. Benvinguts, això és la democràcia”.

Relacionat
+ VIST