Segueix-nos F Y T R

Martí March: "M'han substituït del Consell Escolar per pressions externes a la UIB"

March en una imatge d'arxiu.

|

El rector de la UIB, Llorenç Huguet, ha decidit prescindir del fins ara representat de la Universitat al Consell Escolar de les Illes Balears (CEIB), Martí X. March. El catedràtic de Pedagogia ha assegurat que “m'han substituït per pressions externes a la UIB”.

March, que feia dos anys que era el representant de la institució al CEIB, ha explicat que Huguet li comunicà aquest dijous telefònicament el cessament i el nomenament del director de l'ICE (Institut de Ciències de l'Educació), Miquel Oliver, com a nou representant. El catedràtic considera que el rector li hauria d'haver notificat personalment el canvi i no per via telefònica.

L'habitual al Consell Escolar és que els representants de les institucions hi estiguin quatre anys. És per això que March s'oferí durant la conversa amb Huguet a estar-hi un any més fins a les pròximes eleccions autonòmiques.

Cal recordar que March, durant les passades eleccions rectorals, va mostrar el seu suport a l'adversari d'Huguet, Antoni Riera, i “entenc que no tingui la seva confiança”.

“El rector no s'ha preocupat pel Consell Escolar”
El catedràtic considera que el rector “no s'ha preocupat pel Consell Escolar i ha mostrat poc interès per la meva feina”, ha explicat. “Fa un que li vaig entregar un informe contrari a què el reciclatge de català passés de la UIB a l'Institut d'Estudis Baleàrics i encara espero”, ha recordat.

Huguet defensa que es tracta d'un canvi reglamentat
El rector Huguet ha defensat que el canvi es produeix després que “des del CEIB ens demanessin un representant complint la llei”. I ha afegit que “és una qüestió de criteri”.

+ VIST