Segueix-nos F Y T R

Pujol haurà de comparèixer al Parlament de Catalunya

Pujol en una imatge d'arxiu durant una xerrada a Can Alcover. | JOAN TORRES

|

Tots els grups del Parlament, excepte el de CiU, han subscrit la petició de compareixença a la cambra catalana l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol perquè expliqui la seva confessió que ha tingut comptes a l'estranger sense declarar durant 34 anys.

Segons fonts dels partits catalans, tots els grups menys el de CiU han subscrit i a la petició de compareixença de Pujol, que inicialment havia estat només sol·licitada per PP i Ciutadans, encara que després s'han afegit la resta de grups de la cambra, excepte en el qual milita l'expresident de la Generalitat (CiU).

ERC, que aquest dilluns dubtava sobre si havia de demanar la compareixença parlamentària de Pujol, avui ha fet el pas de sumar-se a la resta de grups, de manera que la sol·licitud serà aprovada amb tota seguretat.

La Mesa del Parlament havia acordat aquest dimarts una reunió extraordinària de la Junta de Portaveus que tindrà lloc el dijous a les 13 hores, i en la qual els grups votaran si l'expresident Pujol ha de comparèixer per donar explicacions i en quin lloc ho farà si aquesta proposta és aprovada, si bé el més probable és que sigui davant la Comissió d'Afers Institucionals (CAI).

El que no ha prosperat aquest dimarts a la Mesa del Parlament és la petició del Partit Popular de Catalunya perquè es creiï una comissió d'investigació, perquè la resta de grups han desestimat aquesta possibilitat i perquè prosperi cal el suport de com a mínim dos grups o de 27 diputats.

Relacionat
+ VIST