Segueix-nos F Y T R

El Consell no apuja l'impost de residus urbans a costa d'importar fems de fora

Fems per cremar a Son Reus provinents de Sabadell. | M.À.C.

| Palma |

El Consell de Mallorca mantindrà congelada, per quart any consecutiu, la taxa de tractament de residus sòlids urbans corresponent a 2015, segons anuncià ahir la institució insular, gràcies almenys en part a què es manté la importació de residus de fora per a cremar-los a la central incineradora de Son Reus, entre d'altres factors.

Fonts de l'ens insular apunten que seguir apostant per allò que una part considerable de la societat censurava i ells anomenen 'combustible sòlid recuperat' (CDR) és una de les altres mesures que faran possible un any més la congelació de la taxa.

«Aquesta operació suposarà uns ingressos de 7.800.000 euros que revertiran directament sobre la tarifa» indicaren.

La institució presidida per Maria Salom (PP) mostrà una gran satisfacció pel fet que l'empresa concessionària de la gestió dels residus sòlids urbans, Tirme, presentàs una proposta de revisió anual de la tarifa pràcticament congelada en referència a la qual s'ha hagut de pagar enguany. Malgrat tot, això encara s'ha de sotmetre a la valoració d'informes jurídics, econòmics i tècnics de Medi Ambient.

Reactivació econòmica
La consellera del ram, Catalina Soler, destaca les intenses negociacions que han permès assolir aquesta xifra. En tot cas, el Consell explica l'absència d'una apujada considerable a causa d'una major activitat derivada de la reactivació econòmica.

«S'han incrementat les tones per tractar un 3 per cent, la qual cosa suposa 15.000 tones addicionals al sistema, i també han augmentat el nombre de tones dels residus de construcció, demolició, voluminosos i pneumàtics fora d'ús».

A més, «la facturació pel tractament dels llots de les depuradores aprovada pel Parlament també ha permès la no pujada de la taxa d'incineració. En aquest sentit, s'han previst 62.112 tones, a un preu de 78,88 euros, la qual cosa suposarà un ingrés de 4,8 milions d'euros»

Val a dir que en la seva proposta de tarifa, Tirme també preveu la venda d'energia, a un preu mitjà per 2015 de 49,52 euros. En aquesta qüestió, el règim especial balear d'energies renovables permet mantenir els ingressos com abans de l'última reforma elèctrica.

Relacionat
+ VIST