Segueix-nos F Y T R

Els docents reclamen a Educació que reobri el diàleg per evitar noves protestes

Els membres de l'Assemblea abans de lliurar el document a la Conselleria d'Educació aquest dilluns. | Miquel A. Cañellas

|

L'Assemblea de Docents reclama a la Conselleria d'Educació que reobri el diàleg per evitar les noves mobilitzacions d'inici de curs i la possible vaga indefinida que es reactivaria el tercer trimestre.

Un grup de professors ha registrat aquest dilluns un document a la Conselleria on es demana que els responsables d'Educació moguin fitxa o si no que el president José Ramón Bauzá els aparti del càrrec. El portaveu de l'Assemblea, Guillem Barceló, ha assegurat que “un any després tornem a estar aquí pels mateixos motius”.

Barceló ha assegurat que Educació “encara està a temps d'evitar la jornada de vaga a inici de curs i la resta de mobilitzacions, si bé amb aquest equip hi ha poques possibilitats”.

Els empleats públics consideren que si Educació vol negociar cal que convoqui al Comitè de Vaga per xerrar en primer lloc d'un calendari per revertir les retallades que s'han patit els últims cursos i que entre d'altres, han deixat les aules amb 2.000 professors menys. Entre els punts a negociar també aposten per la retirada del TIL (Tractament Integrat de Llengües) i perquè es resolguin els cinc expedients oberts als directors de Menorca i al de l'IES Marratxí.

108 centres no han aprovat el TIL
El curs començarà amb 108 centres on els claustres no han aprovat el projecte TIL; plantilles sota mínims i una ràtio alumne- professor molt elevada.

Relacionat
+ VIST