Segueix-nos F Y T R

L'STEI i CCOO estenen la vaga del 15-S a l'ensenyament concertat

Aules buides a una anterior convocatòria de vaga a la concertada. | Sylvana Raschke

| Palma |

Representants de la secció privada de l'STEI-i i de CCOO han registrat avui a la Conselleria d'Educació la convocatòria de vaga del sector de l'ensenyament concertat per al dia 15 de setembre, per fer-la coincidir amb l'aturada de l'escola pública de les Illes, en contra de les polítiques educatives del Govern Bauzá i del govern espanyol.

En concret, un escrit posa en coneixement de la Direcció General de Treball i Salut Laboral del Govern que les esmentades organitzacions impulsen l'acció reivindicativa també a la seva parcel·la educativa.

Entre els motius de la convocatòria destaquen el "total rebuig" a les mesures imposades per ambdós executius, i l'exigència d'una "negociació efectiva" que permeti revertir els seus efectes en termes de "retribucions, baixes, maternitat, dotació de personal de suport, ràtios, jornada escolar i llei educativa -LOMQE-".

Així mateix, es constata un pic més que el Decret de tractament integrat de llengües (TIL) del Govern es tradueix en un "atac frontal a la presència del català com a llengua majoritària en l'ensenyament", la qual cosa ha propiciat el trencament del consens en matèria lingüística.

També afegeixen com a causes que justifiquen l'aturada la manca d'un pla específic de formació del professorat i la imposició per via de resolució dels projectes TIL per al curs que està a punt de començar en aquells centres on aquest no fou aprovat.

Relacionat
+ VIST