Segueix-nos F Y T R

El 65% dels centres de les Illes no han aprovat el nou projecte TIL

Just un terç del total es consideren adequats a la normativa, segons Inspecció Educativa

La negativa dels claustres implica que els nous projectes no es poden implantar ni dur a terme. | R.L.

| Palma |

El 65 per cent dels centres educatius de les Illes -234 en concret- començaran les classes el divendres 12 de setembre sense el nou projecte TIL (PTIL) aprovat per l’Administració. A més, just un terç del total -126- es consideren adequats a la normativa, segons la Inspecció Educativa.

Aquestes dades finals sobre aprovacions dels projectes TIL pel curs 2014 2015 han estat elaborades de forma conjunta per l’Assemblea de docents, l’Assemblea de docents de la concertada i els sindicats CCOO, FETE-UGT i STEI-i, amb dades corresponents a l’estat dels projectes de cada centre a finals del mes de juliol, just abans de la publicació de la norma que obligà a implantar-los encara que no s’hagin aprovat.

Per tipus de centre, els PTIL no validats per l’Administració i no adequats a la normativa vigent corresponen al 74 per cent dels centres concertats i privats de Mallorca -60 dels 81 existents-, i al 68,4% del conjunt de les Illes -65 dels 95 que hi ha-.

Pel que fa a l'escola pública, el 81,9% dels centres de Mallorca no el tenen aprovat -163 dels 199-, i a la resta de l'arxipèlag els que no tenen un PTIL adequat i aprovat són un 71,7% - 190 dels 265-.

Per als sindicats i els col·lectius de docents, es constata clarament que "la majoria de centres, privats i públics, no tenen els seus projectes TIL adequats a la normativa", i d'aquesta forma "no els poden implantar i dur a terme".

+ VIST