Segueix-nos F Y T R
Llengua

Les entitats per la llengua veuen un “atac sistemàtic” del català a les escoles

La Federació d'Organitzacions per la Llengua Catalana considera que el PP duu a terme un "ataca sistemàtica l'escola en català". | Arxiu

| Palma/Barcelona |

La Federació d'Organitzacions per la Llengua Catalana (Folc) ha criticat aquest dissabte “l'atac sistemàtic a l'escola catalana i l'intent de desfeta de l'ensenyament públic en català” a Catalunya i, especialment, a Balears i el País Valencià.

El Folc ha assegurat, després de la seva assemblea, que “la política lingüística del PP s'ha definit sempre per intentar limitar els drets lingüístics dels catalanoparlants, amb l'objectiu d'arraconar la llengua catalana fins a fer-la innecessària socialment”.

L'entitat ha fet públic un informe on exposa la situació del català a les escoles Balears i de la resta del territori de parla catalana. L'entitat, en aquest sentit, ha criticat la “situació minoritzada del català” en àmbits com el cinema, els mitjans de comunicació i els jutjats

La federació també ha criticat la “actitud totalment discriminatòria, que respon a un pensament uniformista i refractari a la diferència” que existeix cap a l'ús del català. Assegura que les entitats continuaran “treballant per la normalització del català en els diferents àmbits socials a partir del nou escenari que es crearà després del 9 de novembre”.

+ VIST