Segueix-nos F Y T R

MÉS es presenta com “l'esquerra mallorquina”

Una imatge de l'Assemblea Oberta de MÉS celebrada aquest dissabte, en el moment en què hi intervenen els coportaveus, Biel Barceló i Fina Santiago. | #MÉSperMallorca

| Palma |

MÉS per Mallorca ha celebrat aquest dissabte una assemblea oberta per tal de continuar amb el procés de creixement de la formació. Durant la trobada, celebrada al CEIP Aina Moll de Palma, s'ha ratificat per assentiment l’entrada del BLOC per Felanitx i s'ha aprovat establir una col·laboració amb el partit Demos +.

L'Assemblea també ha servit per iniciar el procés participatiu d’elaboració del programa electoral. Més de 300 persones, entre militants i simpatitzants, molts d’ells implicats en diferents moviments socials, han participat en els debats temàtics o sectorials.

De cada àmbit s’han extret conclusions que serviran per iniciar una sèrie de debats i trobades més àmplies amb els agents socials representatius i amb totes les persones interessades a participar en el procés, per tal de recollir i millorar les propostes. També s’habilitarà un apartat a la web per canalitzar i recollir les propostes telemàtiques.

Biel Barceló, coordinador general de MÉS per Mallorca, ha destacat durat la seva intervenció que “MÉS continua creixent i obrint-se a la ciutadania, és el projecte polític més plural de l’esquerra mallorquina; podem dir que és l’esquerra mallorquina”.

Barceló ha destacat que aquesta ha estat una “setmana important per diferents mobilitzacions socials”, ja que, a més de la dimissió del ministre Gallardón i la retirada de la modificació de la llei de l’avortament, els tribunals han suspès l’aplicació del TIL.

El diputat ha destacat que la retirada de la norma educativa és “una gran notícia per la lluita de la comunitat educativa els darrers dos anys”. Sobre la destitució de Joana Maria Camps, que Barceló ha qualificat de “la pitjor consellera d’Educació que ha tingut aquest país”, ha recordat que “el vertader responsable d’aquesta situació és el president Bauzá. Com que ell no dimitirà, l’hem de derrotar a les pròximes eleccions, no ha de seguir un dia més després de maig de 2015”.

Llocs de feina
Barceló ha contestat l’argument del president Bauzá segons el qual sense el TIL vindrà gent de fora a llevar els llocs de feina als ciutadans de Balears. D’una banda, ha remarcat que “tots volem que els nostres infants sàpiguen anglès; i més llengües si pot ser”. I s’ha demanat “quins llocs de feina ens han de prendre? Treballs precaris i mal pagats? Aquest Govern no ha fet res per crear llocs de feina estables, de qualitat i ben pagats en aquest país”.

El diputat ha remarcat la proposta d’assolir tres grans pactes socials: per un nou model econòmic sostenible, per un model educatiu consensuat i de futur, i per la regeneració democràtica i la participació ciutadana. I ha afegit: “Volem sobirania fiscal, hem de tenir el control dels nostres ports i aeroports... Volem poder decidir sobre el nostre present i futur”.

Primàries i canvi polític
Per part seva, Fina Santiago, comportàveu de la formació, ha afirmat que “la gent de MÉS està preparada per liderar el canvi polític i per governar Mallorca”. “Tenim un projecte de país, i establirem uns compromisos i unes retxes vermelles molt clars per definir les línies programàtiques del futur Govern”, ha explicat.

Santiago també ha remarcat que les primàries obertes “reflectiran molt bé la pluralitat de MÉS per Mallorca, animam a tothom a participar-hi”. La formació impulsarà un procés de primàries obertes per elegir els candidats i candidates al Parlament i al Consell.

Hi podran participar tots aquells ciutadans i ciutadanes que ho desitgin. Dia 15 octubre comença termini de presentació de candidatures i d’inscripció en el cens. La campanya serà de l’1 al 14 de novembre, i el cens es tancarà dia 6 de novembre. La jornada de votacions de les primàries serà dia 15 novembre.

Relacionat
+ VIST