Segueix-nos F Y T R

Melià: “L'important és el que defensam, la nostra terra, i no els pactes”

Josep Melià, nou president de l'agrupació d'El Pi a Mallorca, ha assegurat que el seu partit diu "no al TIL". | N.Rincón

| Palma |

Proposta per les Illes (El Pi) ha celebrat aquest dissabte, al campus de la UIB, el Primer Congrés de Mallorca. Josep Melià ha sortit elegit, amb el 94% dels vots dels més de 300 participants, com a nou president de l'Executiva insular. Maria Pascual n’és la vicepresidenta i Vicenç Coll el secretari general.

Melià ha començat el seu discurs recordant la figura de Miquel dels Sants Oliver i ha ressaltat la importància de tenir una “identitat pròpia” per defensar les illes davant l'Estat en matèries com l'economia. “Els pressuposts generals de l’Estat constaten, una vegada més, que som a la coa de les inversions; no es poden enviar 3500 milions d’euros sense retorn perquè estam empobrint la societat”, ha afirmat.

El nou líder d'El Pi a Mallorca ha destacat que la seva formació diu “no al TIL, sí al consens i sí al paper de la UIB”. “És important saber tres llengües però també és important defensar la nostra”, ha afegit. “Hem de creure també en la nostra cultura i les seves potencialitats d’indústria i promoció”, ha remarcat.

En aquest sentit, Melià ha insistit que el paper del Consell de Mallorca és actualment una administració “en estat vegetatiu, sense lideratge, sense exercir el paper que li correspon” i ha reivindicat l’existència d’una institució insular “amb unes funcions clares, sense duplicitats i amb lideratge”.

De cara a les pròximes eleccions Melià ha defensat que la “proximitat i el municipalisme” són les eines de la seva formació. “Aquest és un projecte de generació de consciència de país; no podem consentir l’autoritarisme, la democràcia no és anar a votar cada quatre anys”, ha reclamat.

En aquest sentit, el representant polític ha defensat que volen un “projecte autocentrat”. “El fet important és el que defensam no amb qui pactarem ni si pactarem; tenim identitat pròpia, no som el complement de ningú”, ha afirmat. “Som aquí perquè és necessari un projecte que defensi els interessos d’aquesta terra”, ha sentenciat.

Democràcia
Per part seva, Pascual i Coll han agraït la seva elecció i han assegurat que envesteixen la feina amb molta “il·lusió”. En aquest sentit, Pascual ha defensat que la seva prioritat és Mallorca i que “no es pot continuar amb aquesta manera de fer les coses, el sistema democràtic és implicació i quan qualque cosa no funciona ens hem d’implicar”.

Finalment, Jaume Font, president de la formació política, ha donat l’enhorabona a tot l'equip. “El PI ha d’ajudar a la gent a estar còmode dins casa seva i això només és possible estant presents als ajuntaments, als Consells, al Parlament però sobretot a Madrid”, ha assegurat. “En el món hi ha moltes causes nobles, la nostra és defensar els interessos de les Illes Balears”, ha sentenciat.

Relacionat
+ VIST