Segueix-nos F Y T R

Per què ha augmentat el suport a la independència al Principat?

Germà Bel durant una visita anterior a Mallorca. | ALEJANDRO SEPULVEDA - MALLORCA

|

El catedràtic d’Economia de la Universitat de Barcelona i professor visitant de la Princeton University, Germà Bel, parlarà avui a partir de les 13 hores del procés sobiranista català. Anatomia d’un desengany: Per què ha augmentat el suport a la independència a Catalunya, és el nom de la conferència que se celebra al GPRO Valparaíso.

El suport a la independència a Catalunya ha augmentat acceleradament en els últims anys. La principal explicació d’aquesta dinàmica és que una part important de la població catalana ha deixat de considerar la reforma d'Espanya com una opció viable per aconseguir el que consideren un encaix acceptable de Catalunya en el marc de l'Estat espanyol. Per tant, davant la percepció d'un menú limitat a dues alternatives, assimilació o secessió, opten per aquesta última, encara que no hagi estat tradicionalment la seva opció preferida.

Dilucidar si aquest canvi és conjuntural o estructural requereix una perspectiva temporal més llarga, encara que hi ha bones raons per creure que els seus efectes no seran merament transitoris, sinó duradors.

+ VIST