Segueix-nos F Y T R

La marea verda tria avui els seus representants sindicals

Gràfic de les anteriors eleccions. | S. Viedma

|

La marea verda tria avui als 43 representants de la Junta de Personal Docent no Universitari dels propers quatre anys. Concretament, 11.643 docents estan cridats a participar en aquests comicis, que es preveuen d'allò més incerts per l'entrada a les travesses de dos nous sindicats, Alternativa i Unió Obrera Balear (UOB).

Els docents de les quatre illes votaran entre les 13 i les 18 hores, en algun dels 74 punts que s'han habilitat. Per poder votar, les classes quedaran suspeses en aquesta franja horària. Per obtenir un representant a la Junta, els sindicats han d'assolir com a mínim, un 5% del total de vots, si no es quedaran sense alguna de les cadires de les pròximes meses sectorials, com li va passar el 2010 al CSI-F, que només va obtenir 219 vots, un 3,25% del total.

El conflicte educatiu dels últims anys i l'entrada de dues noves forces sindicals donen a aquestes eleccions una "intriga 'especial. A més, algunes veus apunten que tot i l'aparició d'aquests nous agents socials, continua havent-hi una gran part del professorat que no se sent representat ni pels sindicats 'tradicionals' que es presenten (ANPE-FSES, STEI-i, FETE-UGT i FE-CCOO) ni pels 'nous'. És per això, que el vot blanc que fa quatre anys va ser de 465 sufragis, aquesta vegada podria arribar a duplicar-se.

Els primers resultats s'espera que es puguin donar a conèixer a partir de les 18.45 quan vagin realitzant els primers recomptes. A la Conselleria d'Educació s'ubicarà la taula central on s'aniran rebent les dades de les diferents seus electorals.

+ VIST