Segueix-nos F Y T R

Riera: «Deyá en cap moment ha rebut cap pressió per part meva»

La consellera afirma que s'han tergiversat les paraules de l'exdirector general d'Educació. | J. Torres

| Palma |

La consellera d'Educació, Núria Riera, ha anunciat avui que l'exdirector general d'Educació, Miquel Deyá, emetrà un comunicat aclarint que «en cap moment ha rebut cap pressió per part meva», i que va decidir renunciar al seu càrrec per motius professionals i personals.

Després que alguns mitjans publicassin unes declaracions de Deyá assegurant que va renunciar després de negar-se a traslladar de Menorca a Mallorca un docent afí al PP com li exigien la consellera i la directora del SOIB i candidata del PP a la batlia de Lloseta, Xisca Ramis, Riera ha anunciat aquest dimarts que l'exdirector considera que s'han tergiversat les seves paraules i aclarirà el succeït.

Riera ha declarat, a la seva arribada al Parlament, que s'han publicat explicacions sobre l'ocorregut en la dimissió de Deyá com si la seva postura i la de l'exdirector general foren «contraposades», quan no ho eren.

Ha afegit que Deyá la va telefonar ahir per «demanar disculpes de com s'havien tergiversat les seves paraules» en relació amb ella i amb el seu treball i per anunciar-li que havia preparat «un comunicat aclaridor que enviaria avui mateix on deia tota la veritat».

«En el comunicat indica que la reunió que vam tenir ell i jo, ell em va comentar que se li havia sol·licitat una comissió de serveis i que els únics motius que exposava com a arguments per negar-se eren de tipus econòmic i per tant cap irregularitat. Jo mai demanaria cap irregularitat a cap dels meus col·laboradors ni la faria, ell em va exposar els motius econòmics que jo vaig acceptar, que eren la raó per la qual es va denegar aquesta comissió de serveis», ha assegurat Riera.

La consellera ha recalcat que la qüestió es va abordar en una conversa breu i correcta de treball, en la qual «en cap moment va haver-hi cap crit ni mala manera». «Sense imposicions, ni crits ni discussió», ha puntualitzat.

«És inexacte i incomplet que ell hagi dimitit per això, hi ha tot un seguit de raons personals i professionals que han determinat que ell hagi considerat necessari tornar al seu treball i que la seva voluntat és tornar a la universitat a fer classes i a continuar la seva labor com a professor», ha assegurat.

La consellera ha insistit a detallar l'ocorregut: «En cap moment ha rebut cap pressió per la meva part, jo vaig acceptar els motius econòmics que ell al·legava per denegar aquesta comissió de serveis». «Cap imposició ni cap conversa de males maneres», ha insistit.

Riera ha detallat que les comissions de serveis vénen regulades des de 1994 i les gestiona la Conselleria d'Educació amb una legislació específica.

«Accept les disculpes i l'explicació que dóna el senyor Deyá i consider satisfeta d'aquesta forma la restauració de l'honor i dels dubtes que s'havien sembrat sobre la meva persona i el meu treball i desig que es respecti el treball que es fa des de la Conselleria i que procur fer jo amb els meus col·laboradors i amb el meu equip al llarg de tota la legislatura», ha afirmat la consellera.

Riera també s'ha referit al treball de *Deyà, de qui ha dit que «sempre ha fet una labor admirable» i «l'honra donar aquesta explicació». La consellera considera finalment que l'important de tot és «seguir treballant per l'educació i per avançar per un consens del model educatiu que volen tots els ciutadans».

Relacionat
+ VIST