Segueix-nos F Y T R

L'OCB presenta el 'Manifest contra el Desencís' a Inca

El 'Manifest contra el Desencís', publicat per Documenta Balear, ha comptat amb la participació de 24 propostes de personalitats del món social, polític i cultural illenc. | Documenta Balear

| Palma/Inca |

El local de l'agrupació de l'OCB d'Inca acollirà aquest dimecres a les 20:00 hores el llibre "Manifest contra el desencís: vint-i-quatre propostes per construir un futur millor per a les Illes Balears", de Joan Pau Jordà i Jaume Mesquida (coordinadors). L'acte, organitzat conjuntament per l'OCB i Arran Raiguer, comptarà amb la participació dels dos autors.

El llibre intenta donar resposata al fet de com es pot crer una societat més justa, lliure i solidària; alhora que vol intentar crear una majoria social a favor de les polítques d'esquerres i transformadores. També analitza el rol que haurien de tenir els moviments socials i els eixos polítics i socials que haurien de seguir les següents generacions.

En aquest assaig col·lectiu, "Manifest Contra el Desencís: Vint-i-quatre propostes per construir un futur millor per a les Illes Balears", hi participa una representació diversa de la societat illenca d'esquerres.

Lluita i coneixement
Així, hi ha personalitats del món de la recerca, com els filòlegs Isidor Marí i Bernat Joan (exmilitant d'ERC i exeurodiputat), els professors de la Universitat de les Illes Balears Bernat Riutort, Joaquín Valdivielso i Laura Camargo (militant de l'esquerra anticapitalista) i el sociòleg Antoni Tarabini.

En aquesta línia, també hi col·laboren militants de diferents partits polítics progressistes, com Celestí Alomar, exconseller de Turisme pel PSOE (1999-2003); Alejandro Aparicio, candidat d'Esquerra Unida al Congrés dels Diputats (2011); Joan Lladó, president d'Esquerra Republicana-Mallorca, i Antoni Verger, regidor a l'Ajuntament de Palma pel PSM i la coalició MÉS.

Així mateix, hi ha un espai per a l'opinió de militants procedents de candidatures locals com Lluís Enric Apesteguia, de l'Agrupació Deià; Josep Carreres, de l'Entesa de l'Esquerra de Ferreries; Joan Colom, d'Independents de Sencelles i Biniali; Amadeu Corbera, d'Esquerra Oberta de Bunyola; José Luis, Pepe, García, d'Alternativa per Pollença, i Guillem Ramis, d'Esquerra de Santa Maria.

Finalment, des de l'activisme social s'hi recullen les veus de Biel Caldentey (secretari general de l'STEI-Intersindical); la Coordinadora Llibertària de Mallorca; Lluc Gayà (militant d'Endavant OSAN); Jaume Mateu, president de l'Obra Cultural Balear (OCB); Marcel Pich (músic i periodista); Margalida Ramis, portaveu del Grup d'Ornitologia Balear i Defensa de la Natura (GOB) i Sara Rivera (activista feminista).

+ VIST