Segueix-nos F Y T R

L'Ajuntament de Santa Margalida esdevé la primera institució que commemora el tricentenari

Santa Margalida, sempre al costat de la identitat pròpia. La Festa del Batre s'inicia amb una caminada encapçalada per la senyera. | E. Ballestero

|

L'Ajuntament de Santa Margalida serà la primera institució pública de Mallorca que organitzarà actes per a commemorar el tricentenari del final de la Guerra de Successió a Mallorca, amb una jornada d'activitats el proper divendres, dia 23 de gener.
 
En concret, l'institut de la localitat ha organitzat dues projeccions d'un document audiovisual que explica els efectes del Decret de Nova Planta a l'illa i la pèrdua de drets i privilegis del fins aleshores Regne de Mallorca.
 
Encara que en principi s'adreça especialment a l'alumnat, l'entrada serà oberta a tothom qui hi vulgui assistir. Se'n faran dues sessions, l'una a les 12 i l'altra a les 13 hores.
 
Més tard, a les 20.30 hores, l'auditori de la vila acollirà la conferència de l'escriptor Bartomeu Mestre i Sureda Balutxo titulada Mallorca (1715-2015) De la presa a la represa, que aportarà una visió de la guerra que propicià l'entrada dels Borbons a la dinastia espanyola vista "des del Regne enmig de la mar".
 
Finalment, aquell dia, la sala d'exposicions del Casal de Cultura Joan Mascaró i Fornés s'obrirà per a mostrar els documents de l'Arxiu Municipal sobre els efectes que el Decret de Nova Planta deixà a Mallorca i especialment a Santa Margalida.

+ VIST