Segueix-nos F Y T R

La vulneració dels drets lingüístics al País Valencià arriba a l'ONU

|

Representants de l’entitat cívica Escola Valenciana han participat en una roda de premsa on han exposat els casos de vulneració dels drets lingüístics al País Valencià durant 2014, entre els quals destaquen els atacs del govern de l’Estat espanyol i de la Generalitat Valenciana al dret a estudiar en valencià.

El vicepresident d'Escola Valenciana, Natxo Badenes, el coordinador de la Comissió d'Educació de l'entitat, Jaume Fullana i el tècnic de relacions institucions d'Escola Valenciana, Francesc Felipe han viatjat a la seu de l'Organització de les Nacions Unides a Ginebra per assistir a la XXI sessió de l'Informe Periòdic Universal del Consell dels Drets Humans en la qual tres països de l'ONU consulten Estat espanyol per a dur un control de possibles vulneracions dels drets humans als nostres territoris.

Escola Valenciana forma part de l'ELEN que és la Xarxa europea per a la igualtat lingüística, integrada per entitats dels diferents països d'Europa que defensen les llengües minoritzades. En aquesta ocasió els integrants de l'ELEN que han assistit per a escoltar en directe la sessió de control de l'ONU pertanyen a entitats d'autonomies amb llengua pròpia de l'Estat espanyol. És per això que Escola Valenciana ha viatjat a Ginebra en una delegació amb representants d'ACPV, a Mesa pola Normalización Lingüística, (Galícia) i la Plataforma per la Llengua (Catalunya).

"Cada dia als valencians i les valencianes se'ns vulnera el dret a viure en valencià i, paradoxalment, això ho promou l'Administració valenciana per indicació del govern central. Molts d'aquests casos no es visualitzen, la gran majoria de la gent no posa una denúncia si han anat a una comissaria per a denunciar el robatori d'una bicicleta i els han dit que canvien de llengua perquè no els entenen, però açò passa habitualment i totes i tots tenim el dret a expressar-nos al País Valencià en qualsevol de les dues llengües oficials, és un dret humà parlar en valencià", ha expressat el vicepresident d'Escola Valenciana.

+ VIST