Segueix-nos F Y T R

Ciutadans es presentarà a les eleccions autonòmiques i municipals a les Illes

Imatge de la roda de premsa d'aquest divendres. | Joan Torres

|

Ciutadans-Partit de la Ciutadania (C's) de Balears ha donat a conèixer oficialment la seva Junta Directiva i ha confirmat que el partit ser presentarà a les pròximes eleccions autonòmiques i municipals, en les principals localitats i en les diferents Illes de l'arxipèlag.

Així ho ha assegurat en roda de premsa celebrés aquest divendres el coordinador general de Ciutadans de Balears, Josep Lluís Bauzá, que ha assenyalat que «si posen la màquina en marxa i obtenen una representació acceptable» a Balears, podran encarar els comicis generals amb una millor posició «que és l'objectiu que ens hem marcat", ha dit.

Bauzá ha definit Ciutadans com un partit constitucionalista, de caràcter progressista i liberal, que defensa la cooficialitat de llengües i la necessitat de reformar determinades lleis, com l'electoral. A més, propugna la remodelació de l'Administració Pública, per evitar duplicitats, i tornar el protagonisme dels ciutadans «perquè puguin recuperar el benestar social que han perdut».

«La política de Ciutadans va dirigida a canviar el model productiu de les Balears, recuperar la indústria i fomentar una construcció sostenible que, juntament amb l'hostaleria, pugui tornar a les Illes el nivell d'ocupació anterior», ha afegit.

En matèria d'ensenyament, Ciutadans de Balears proposa una alternativa al Tractament Integrat de Llengües (TIL) i planteja un 40% de classes en castellà, un 40% en català i un 20% de llengua estrangera, i que siguin les pròpies famílies les que triïn la «llengua vehicular» que volen per als seus fills.

Ciutadans, que té el seu origen a Catalunya, ha estat creat a les Balears davant el «terrible panorama polític que hi ha en aquesta Comunitat; amb multitud de casos de corrupció i una situació econòmica menys positiva que la que defensa el Govern », ha argumentat el seu coordinador general.

Junta directiva
A més Bauzá, la Junta Directiva està formada per quatre integrants: Teresa Nieto, secretària de Finances; Estalisnao Pons, responsable de Ciutadania; Miquel Pascual, secretari de comunicació i Jordi Villalonga, responsable de Política Municipal.

Josep Lluís Bauzá, natural de Palma i advocat, és des del passat dia 16 de gener coordinador general de Ciutadans de les Illes Balears, elegit en eleccions directes pels seus afiliats. Ha exercit la docència i ha ostentat diversos càrrecs dins de la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) des de 1989, participar activament en diverses publicacions.

Relacionat
+ VIST