Segueix-nos F Y T R

Els docents interins acusen de falta de transparència els processos de contractació

Arxiu

|

IDEA considera que el canvi en el procés de contractació de docents substituts que la “Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats” vol dur a terme no és suficient per tal de garantir la transparència.

Segons denuncia el col·lectiu de docents interins, en les darreres setmanes la Conselleria ha convocat els sindicats a Mesa Sectorial i Mesa Tècnica amb la proposta de modificar el procés de contractació de docents interins per cobrir substitucions, amb el pretext de fer-les de manera transparent. IDEA assegura que tal i com s'articula la proposta, no es garantirà la publicitat necessària pels següents motius.

Des del col·lectiu asseguren que si els interins poden decidir si participen o no en el procés telemàtic setmanal de la selecció de places sense cap penalització es pot donar el cas que alguns interins amb “informació privilegiada” deixin de participaren el procés a l'espera que aparegui una plaça amb millors característiques, cosa que altres docents no podrien arriscar-se a fer. D'aquesta manera seguiria sense accedir-se a llocs de feina públics en condicions d'igualtat.

A més asseguren que un procediment extraordinari amb cridades telefòniques, es podran seguir donant tot tipus d'irregularitats per més que es publiquin les causes per les quals el procediment és extraordinari,especialment si es publiquen "a posteriori". Des d'IDEA, a més, adverteixen que en els darrers cursos, a finals del mes de juliol es fa la tria de places vacants pel curs següent. En aquesta adjudicació obtenen plaça els interins amb més puntuació, alguns a mitja jornada. A finals d’agost es tornen a adjudicar places vacants a jornada completa o amb millors condicions a interins amb puntuació menor als que han estat adjudicats el mes de juliol.

Des del col·lectiu demanen que per tal d’evitar aquesta situació d’injustícia, es faci l’adjudicació telemàtica de places a finals del mes d'agost, per tal que s’hi inclogui el màxim nombre de places possible i evitar així que es produeixin injustícies.

+ VIST