Segueix-nos F Y T R

El PI marca les línies d'acció electoral

Els candidats al Parlament i als Consell Insulars, d'esquerra a dreta: Joan Forcada (Parlament per Menorca); Carme Tur (Parlament per Eivissa); Joan Torres (Consell d'Eivissa); Jaume Font (Parlament per Mallorca); Josep Lluís Sintes (Consell de Menorca) i Antoni Pastor (Consell de Mallorca). | El Pi

| Palma |

Proposta per les Illes (El Pi) ha convocat aquest dissabte elcomitè Executiu de Balears per debatre i aprovar l’esborrany del programa electoral a la cambra autonòmica. La reunió ha comptat amb la presència dels representants de Mallorca, Menorca i Eivissa així com dels caps dellista al Parlament i als Consells Insulars d’aquestes tres illes.

Jaume Font, president del partit, ha estat l’encarregat d’explicar als mitjans de comunicació les línies mestres del text, que es presentarà de manera definitiva el proper 28 de març.

Tot i que encara s’han de desenvolupar amb detall les
propostes, són:

1. Batalla per un nou finançament. El Pi lluitarà per un concert econòmic com el que ja disposen a altres comunitats autònomes.

2. Aposta ferma per solventar els costs d’insularitat i la manca de connectivitat aèria. Volem la igualtat d’oportunitats per a tots els ciutadans de Balears, i això passa per facilitar el transport entre illes.

3. Pacte per l’educació amb els professionals del sector, que tornaran a ser escoltats, sota la tutela de la Universitat de les Illes. Derogació del Tractament Integrat de Llengües i retorn a la Llei de Normalització Lingüística de 1986, signada per totes les forces polítiques.

4. Defensa de la identitat de les Illes, així com protecció i projecció de la cultura i la llengua pròpia en tots els àmbits.

5. Compliment de l’article 71 de l’Estatut d’Autonomia quant al tracte igualitari en competències per a totes les Illes.

6. Defensa del petit i mitjà comerç. Una de les primeres mesures que implantarà el Pi si és a les institucions és una moratòria de grans superfícies.

7. Regulació dels lloguers vacacionals. Allò que no podem fer és negar i prohibir una realitat econòmica que dóna ingressos a tantes famílies cada temporada.

8. Implantació d’un servei de radioteràpia de gestió pública a Menorca i Eivissa. El govern ha arribat tard i malament a aquesta petició històrica.

9. Baixada de l’impost de successions.

10. Recuperar la gestió dels ports d’interés general de Balears: Palma, Maó, Eivissa, Formentera, Alcúdia... No pot ser que Madrid decideixi per nosaltres allò que s’ha de fer en unes infraestructures tan importants.

Un cop enumerades aquestes 10 propostes principals, Font ha explicat que el Pi es presenta “com a l’únic partit d’obediència balear amb presència a Mallorca, Menorca i Eivissa”. “Aquesta és la nostra força. Ningú vendrà de fora a dir-mos com hem de gestionar les institucions i quines són les decisions que hem de prendre. Ens devem, únicament, a nosaltres mateixos i als ciutadans de les Illes”, ha afegit.

Relacionat
+ VIST